0 8 dejtingtips du inte får missa. Så hittar du den rätta!

8 dejtingtips du inte får missa

10 oktober, 2018

dejtingtips

Att dejta har blivit enklare i takt med att dejtingsidor blivit vanligare. Idag träffar en fjärdedel sin partner via en dejtingsajt. Många känner sig dock osäkra inför första dejten då ni endast pratat på nätet. Om du känner dig vilse i dejtingdjungeln eller inför första dejten får du inte missa dessa dejtingtips.

1. Välj en dejtingsida som passar dig

Det är ett vanligt misstag att bli medlem på en dejtingsida bara för att en kompis träffat någon där. Vad många inte vet är att vissa dejtingsidor kan passa dig olika bra. Det finns exemplevis dejtingsidor för träningsintresserade, välutbildade eller singelföräldrar.

Tips! Enligt en stor undersökning i Sverige inleds nästan 1/4 av alla förhållanden på en dejtingsajt. Att hitta en partner är alltså betydligt enklare om du blir medlem på en dejtingsida som passar dig.

Se till att välja en dejtingsida där du kan hitta någon med gemensamma intressen. På så sätt får du mycket serverat inför första dejten, så som samtalsämnen och aktiviteter att hitta på.

2. Var ärlig på nätet

Om du har för avsikt att faktiskt träffa folk i verkliga livet är det väldigt viktigt att vara ärlig på nätet. Att hitta på saker då du pratar med någon på en dejtingsida kommer med största sannolikhet avslöjas när ni väl träffas. Det är bättre att vara ärlig från början – än att försöka förklara dig senare.

3. Ha en avslappnad inställning

Att ha kemi online på en dejtingsida betyder inte alltid att det klickar direkt i verkligheten. Försök ha en avslappnad inställning inför första dejten och fokusera på att ha en rolig dag eller kväll. Det är betydligt roligare att bli positivt överraskad av en dejt än att gå därifrån besviken.

4. Planera aktivitet inför dejten

Att komma till en dejt utan att ha en aktivitet planerad kan ofta leda till tråkiga konversationer om vad ni ska hitta på. Försök planera en aktivitet innan eller åtminstone ha något i åtanke. Om du inte har några idéer kan du spana in våra tips på bästa aktiviteterna på en dejt.

5. Stäng av ljudet på mobilen

Låt inte din mobil störa första dejten. Försök stänga av ljudet och lägg ner mobilen i fickan eller väskan. Om du är medlem på en dejtingsida som har en app kan det också vara smart att stänga av notifikationerna på denna. Det är troligtvis inte så uppskattat om du får ett meddelande eller en ny matchning under första dejten.

6. Förbered några samtalsämnen

För att vara säker på att det inte kommer bli någon stel tystnad kan det vara bra att förbereda några samtalsämnen. Förmodligen kommer du inte behöva använda dessa, men det kan ändå vara en trygghet.

Tips! Många kollar upp personen de ska träffa på sociala medier inför en dejt. Om du gjort det – glöm inte att radera historiken. Rätt vad det är sitter du på dejten och ska visa något på Instagram så kommer personen ifråga upp som din senaste sökning.

Har ni träffats på en dejtingsida kan du oftast läsa några meningar om personen och kanske hitta något intressant att prata om. Är ni redan vänner på Facebook eller liknande kan du snoka försiktigt på dennes profil för att hitta ett gemensamt intresse.

7. Lita på din magkänsla

När det gäller en andra dejt är det bra att försöka lita på din magkänsla. Det är sällan det slår eld och lågor på första dejten så du bör ändå försöka ge personen en chans. Även dåliga dejter är en erfarenhet som du kan lära dig något av.

8. Ge inte upp – byt hellre dejtingsida

Det viktigaste dejtingtipset är att inte ge upp. Om du inte hittar en partner för dig kan du exempelvis prova en annan dejtingsida. Det finns flera olika dejtingsidor för personer med olika intressen. Du kan enkelt hitta en ny dejtingsida och prova lyckan där!