0 Bästa aktiviteterna på dejten. Rolig aktivitet = rolig dejt.

Bästa aktiviteterna på en dejt

28 september, 2018

dejtingtips

Efter att ha pratat med någon på en dejtingsida ett tag kan det bli dags för en första dejt. Ibland kan det dock vara svårt att komma på vad man ska göra för aktivitet på dejten. Det får gärna vara en aktivitet som öppnar upp för både samtal och skratt. Här hittar du de bästa aktiviteterna för en lyckad dejt.

Hitta ett gemensamt intresse inför dejten

Trots att du inte känner din framtida dejt så bra kan det vara smart att försöka hitta något gemensamt intresse. På så sätt kan du planera aktiviteten utifrån intresset, så har ni även ett återkommande samtalsämne under dejten.

Tips! Det finns flera dejtingsidor som är inriktade på intressen. Där kan du enkelt hitta en partner som delar just dina intressen. På så sätt blir det även enklare att hitta på en aktivitet.

Det kan vara smart att vara medlem på en dejtingsida för personer med liknande intressen som dig. Exempelvis finns det dejtingsidor för personer med aktiv livsstil. En passande aktivitet med någon du träffat där innefattar förmodligen någon sport eller annat äventyr. Du kan jämföra dejtingsidor för att hitta den som passar bäst för dig.

Många föredrar att göra något aktivt

Enligt en undersökning från en stor dejtingsida är det förvånansvärt många som föredrar att göra något aktivt på en dejt. Ni vill så klart få tid till att lära känna varandra bättre, men att göra en aktivitet minskar ofta den stela tystnaden som kan uppstå under en första dejt.

10 aktiva saker att göra på en dejt

 1. Spela biljard
 2. Paddla kanot
 3. Minigolf
 4. Spela sällskapsspel
 5. Bowla
 6. Gå på konsert
 7. Prova klättring
 8. Gå på choklad/vin/ölprovning
 9. Åka skridskor
 10. Prova gokart

Aktiviteter som alltid fungerar

Om du inte känner för att vara så aktiv finns det så klar mindre krävande aktiviteter som passar på en dejt. Har ni chattat länge på en dejtingsida och har mycket att prata om kan faktiskt en lugnare aktivitet passa bättre. De mest klassiska sakerna att göra då är:

 • Ta en öl/ett glas vin
 • Fika
 • Restaurangbesök
 • Biobesök
 • Standup

Boka i förväg och ha en plan B

Det kan vara en stor besvikelse om du planerat in en aktivitet för en dejt och det visar sig vara fullbokat eller stängt. Se därför till att kolla öppettiderna eller boka i förväg.

Tänk på! Om den dejtingsidan du är aktiv på har en app med notifikationer kan det vara bra att avaktivera dessa inför dejten. Det är inte så trevligt att få en ny matchning eller ett meddelande under en pågående dejt.

Det kan även vara bra att kolla upp ett ställe i närheten om ni vill gå vidare och ta något att äta eller dricka. Om inte kan det bli mycket strosande och att ni i slutändan hamnar på ett dåligt ställe. En plan B är därför att föredra!